Running therapie

Deze therapie beslaat 12 sessies. 
Hierbij wordt het hardlopen of wandelen ingezet ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten ervan zal je vooral op psychisch gebied ervaren. Wanneer je je somber, paniekerig, angstig, vermoeid of gestrest voelt kan running therapie je helpen om deze klachten te doen verminderen. Tijdens een gratis intakegesprek gaan we aan de hand van een aantal vragenlijsten en een persoonlijk gesprek je startsituatie in beeld brengen.

Running therapie is voor mensen die om verschillende redenen niet makkelijk en niet op eigen kracht tot bewegen kunnen komen. Wanneer je last hebt van de volgende verschijnselen kan running therapie iets voor je zijn:

-depressie, burn-out, angst en paniek, stress, slechte lichamelijke conditie door overgewicht, lusteloosheid, onbehagen, slapeloosheid

Mocht je twijfelen dan kun je altijd overleggen met je huisarts.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat regelmatig bewegen de mens goed doet. Je hoeft geen hardloopervaring te hebben om aan deze therapie te kunnen meedoen.