Ik ben Ilse, ik ben 47 jaar en woon met mijn man en 3 prachtige dochters in Bergen. 23 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen. De voordelen van het lopen werden mij al snel duidelijk. Ik voelde mij energieker en ik verloor overtollige kilo’s. Ook zorgde het lopen ervoor dat mijn stemming verbeterde en me meer ontspannen voelde, het lopen bracht mij zelfvertrouwen. Per toeval kwam ik een keer terecht in de Groet uit Schoorl Run tijdens mijn looprondje. Er gingen mensen voor mij applaudisseren en daardoor werd ik aangemoedigd. Dit was zeer motiverend, ik voelde mij bijzonder en besloot om vaker mee te doen aan recreatieloopjes. Vele loopjes volgden nog in binnen- en buitenland. Na een aantal jaren was ik het alleen lopen zat en sloot ik mij aan bij een hardloopgroep, samen lopen is gezelliger. Ook werd ik weer uitgedaagd door de intervaltraining in groepsverband. Hierdoor werd ik een stuk sneller. Via de hardloopgroep kwam ik terecht bij de atletiekvereniging in de buurt en na een aantal jaren als atleet te hebben meegetraind werd ik trainer in 2013. Als snel stond ik les te geven in de duinen aan recreanten.

Dit smaakte naar meer en ook binnen mijn werk als medisch maatschappelijk werkster binnen de psychiatrie werd ik trainer en running therapeut. Ik begon met het begeleiden van mensen met psychiatrische problemen tijdens het lopen. Prachtig dat mijn passie en mijn werk op deze manier samen kwamen. In 2015 ben ik me ook gaan richten op het begeleiden van zwangere en pas bevallen vrouwen en heb ik 4 jaar met veel plezier sportles gegeven aan moeders.

Als werkende moeder van drie sportende dochters heb ik ervaring met een jachtig en gehaast leven. De juiste balans zien te vinden om ook tijd voor jezelf te maken is vaak een uitdaging. Lopen en wandelen helpt mij om stress kwijt te raken. Ook worden mijn gedachten positiever en creatiever tijdens het lopen. De laatste jaren ben ik me bezig gaan houden met bewustwording, mindfulness en compassie. Hierdoor ervaar ik meer rust in mijn leven en ben ik milder voor mezelf geworden. Ik heb ervaring met koude training, ik ga iedere zondag in de winter even de zee in. 

Ik heb 25 jaar in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als maatschappelijk werkster. Ik ben blij om te zien dat binnen de reguliere gezondheidszorg de mindfulness een plek heeft veroverd. De reguliere gezondheidszorg heeft de kracht van meditatie ontdekt en effectief bevonden. Sinds 2017 ben ik ook mindfulness trainster. Ik geef mijn deelnemers graag persoonlijke aandacht en werk vanuit de eigen kracht van de deelnemer. Ik werk graag in de natuur die een heilzame en rustgevende werking heeft.

Ik help je om bewuster en gezonder te gaan leven en om je persoonlijk te kunnen ontwikkelen.